Kristel Maamägi illustratsioonide näitus

ervaldRaamatukogu 1. korrusel näeb novembri lõpuni Kristel Maamägi illustratsioone Andry Ervaldi raamatule “Ole sa, kes sa oled. Ettelugemise lood”.

Kristel Maamägi on Rakverest pärit kunstnik, kes töötab peamiselt teatri, koomiksi ja illustratsiooniga, aga kasutab oma loomingus ka teisi meediume. Tema töid on esitletud autorikoomiksi-, maali-, nuku- ja multimeedianäitustel Eestis ja mujal Euroopas.

Kunstihariduse on Kristel omandanud Athena Huvikoolis, Tartu Kunstikoolis, Eesti Kunstiakadeemias ning Praha Näitekunsti Akadeemias õppides. Ta on ennast täiendanud mitmel pool Euroopas ja viibinud kunstiresidentuurides Soomes, Islandil ja Peruus. 

Lisaks kunstihariduse omandamisele on Kristel õppinud ka aiandust. Taimemaailmal on tema loomingus tähtis roll. Taimset materjali on Kristel kasutanud nii lavakujunduste kui illustratsioonide loomisel. Kristeli osalusel on sündinud lavastusi aias, metsas ja võsas. Vahel annab taimemaailm lihtsalt mõtte või impulsi teose loomiseks.

Raamatu “Ole sa, kes sa oled. Ettelugemise lood” lugude autori Andry Ervaldiga tutvus Kristel juba seitsmeaastasena. Nad on üheskoos teinud mitu projekti, nii et kuigi antud raamatu puhul Kristel Andryga nõu pidada ei saanud, tekkis tal lugudega kohe hea ühendus.

Andry Ervald oli jutuvestja, õpetaja, ajakirjanik ja tõlkija, kes pidas oluliseks, et laps haaraks lugedes korraga tervet mõtet, mitte vaid tähte või sõna. Hea tekst peab köitma nii silma, kätt kui mõlemat ajupoolkera. Sõnad paberil mängivad tähendusega kaasa ja pilt täiendab mõtet, nii et tekstist ja pildist tekib kokku üks tervik.

Andry lood on nii elavad ja mängulised, et nendele illustratsioone luua oli nagu põnevas katselaboris töötada. Erinevate eksperimentide käigus kujunes välja raamatu rikas
visuaalne maailm — mänguline, värviküllane ja natuke kastist väljas, just nagu lood ise.

Raamatukogu tuleb koju!

Koduteenindus

Individuaalne arvutikoolitus

Koolitus

Raamatukoguhoidja loeb

Lugemispäevik

Kirjanduslikud paigad Lääne-Virumaal